Over mij

Lennart Cromberge (1981)
Als kleine jongen van tien jaar mocht ik eens met mijn vader mee naar het archief. Gewapend met een tekenblok kwam ik er snel achter, dat stamboomonderzoek mij erg nieuwsgierig maakte. Vele bezoeken aan erfgoedcentra en historische plekken in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Denemarken volgden. Ik heb op een klassieke school gezeten en geruime tijd bij het Centraal Bureau voor Genealogie gewerkt. Mijn opleiding heb ik aan de Archiefschool genoten en cursussen Paleografie (oud schrift) bij het Nationaal Archief gevolgd. Daarna heb ik bij diverse overheidsinstellingen gewerkt op het gebied van documentaire informatie voorziening. Naast m’n huidige voltijdbaan en het gezinsleven verricht ik genealogisch onderzoek in mijn vrije tijd. Telefonisch ben ik het beste te bereiken na 19.30 uur.

Lennart en Harry Cromberge tijdens een bezoek
aan de Gevangenpoort te ‘s-Gravenhage (1992)

Lennart Cromberge
(2016)

Hoe omschrijf ik mijzelf
Ik ben klantgericht, heb oog voor detail en vind het iedere keer een mooie uitdaging om met de aangeleverde gegevens, familiefoto’s en input van mijn klanten aan de slag te gaan en tot het mooiste eindresultaat te komen. Mijn drijfveer is om het onderzoek juist en geverifieerd op te leveren op basis van betrouwbare informatie van officiële erfgoedinstellingen.
Uit eigen ervaring weet ik, dat stamboomonderzoek zeer intrigerend, maar ook erg tijdrovend is.
Mijn motto is:
“Stamboomonderzoek moet kloppen op alle feiten! Ga altijd terug naar de bron”.

Onderzoeksgebied
Het genealogische onderzoeksgebied betreft hoofdzakelijk Nederland en incidenteel onze buurlanden, onze voormalige overzeese koloniën Nederlands-Indië en Suriname en de emigratielanden Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten.

◄ Terug naar Referenties            Verder naar Contact