Over mij

Lennart Cromberge (1981)
Als kleine jongen van 10 jaar ging ik al met mijn vader mee naar archieven om onze eigen stamboom uit te zoeken. Diverse bezoeken volgden in Nederland, België en Noord-Frankrijk. Deze passie is redelijk snel omgeslagen van hobby naar professie. Ik heb vele jaren gewerkt bij het Centraal Bureau voor Genealogie op de afdeling Onderzoek & Inlichtingen (gevestigd in pand Nationaal Archief), een opleiding aan de archiefschool gevolgd en daarna bij diverse overheidsinstellingen gewerkt op het gebied van documentaire informatie voorziening. Het archiefwezen en oude handschriften zijn daarom geen onbekenden voor mij. 


Hoe omschrijf ik mijzelf

Ik ben klantgericht, heb oog voor detail en vind het iedere keer een mooie uitdaging om met de aangeleverde gegevens, familiefoto’s en input van mijn klanten aan de slag te gaan en tot het mooiste eindresultaat te komen. Mijn drijfveer is om het onderzoek juist en geverifieerd op te leveren op basis van betrouwbare informatie van officiële erfgoedinstellingen. Mijn motto is: “Stamboomonderzoek moet kloppen op alle feiten! Ga altijd terug naar de bron”.

Onderzoeksgebied
Het genealogische onderzoeksgebied bestaat uit Nederland, onze buurlanden, onze voormalige overzeese koloniën Nederlands-Indië en Suriname en de emigratielanden Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten.

Kennismakingsgesprek & Portfolio
Regelmatig ga ik bij nieuwe klanten langs om kennis te maken en het portfolio aan stambomen nader toe te lichten.
Alhoewel internet een prima medium is om informatie uit te wisselen merk ik dat veel mensen het waarderen om het portfolio ‘live’ te bekijken om vervolgens een goede afweging te kunnen maken. Tijdens zo’n gesprek worden mensen vaak al enthousiast en dat is leuk om te zien! Indien de reisafstand te groot is kan er op een locatie halverwege de route worden afgesproken.

Terug naar ‘Referenties’            Verder naar ‘Contact’